Egy új megoldásban egyesítettük a talajszeges és talajcsavaros rögzítés előnyeit

- január 9, 2023 -

Amikor a HungaroSpan napelem-tartószerkezetek legfőbb előnyeiről van szó, rendre megemlítjük, hogy erős mérnöki háttér áll mögöttük. Több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereink sosem riadnak vissza attól, hogy saját elvárásaink vagy ügyfeleink visszajelzései alapján újragondolják különböző termékeinket, hogy megtalálják a minden tekintetben ideális műszaki megoldást. Ennek az állandó fejlesztési folyamatnak a legújabb fejezeteként nemrég létrehoztunk egy új, állítható talajszeges rögzítési módot, ami a talajcsavaros és a talajszeges megoldások előnyeit egyesítve kínál vadonatúj lehorganyzási alternatívát a napelemes rendszerek piacán.

Annak idején részletesen is beszámoltunk a földre telepíthető DuoSol napelem-tartószerkezetek mérnöki és gazdasági szempontokat is figyelembe vevő evolúciójáról, a közelmúltban pedig a lapos tetőre szerelhető TopSol napelem-tartószerkezetek átfogó optimalizálására is sor került. A folyamatos megújulás a rögzítési módjaink terén sem példa nélküli: a DuoSol napelem-tartószerkezetekhez a kezdetektől elérhető talajcsavaros (és acélcölöpös) lehorganyzás mellé korábban kifejlesztettünk egy talajszeges megoldást is, most pedig ezt gondoltuk tovább partnereink igényeire reagálva!

Az újdonság részleteinek kidolgozásakor azt vettük alapul, hogy a talajcsavaros rögzítés, amint azt a DuoSol telepítői tanfolyamok során kísérlettel is bizonyítjuk, műszakilag jobb megoldás, ám a kivitelezéséhez gépi eszközre van szükség. Eközben a piacon jelentős a kereslet a talajszeges rögzítésre (egy régebbi, népszerű napelem-tartószerkezet is ezzel a megoldással kivitelezhető), de ennek megfelelő magasságba állítása földmunkát igényel. Adott volt tehát a „kihívás”: egy olyan rögzítési módszer kidolgozása, amely a talajszegek egyszerű telepíthetőségét ötvözi a talajcsavarok tökéletes szintbe állíthatóságával.

Az eredmény a HungaroSpan-féle új, állítható talajszeges lehorganyzás, amely talajszeganyából, 4 db csőszegből, valamint egy speciálisan számunkra készülő, 600 mm-es talajcsavarból áll. Ezzel a megoldásunkkal kb. 20 cm-es talajegyenletlenség vagy ferdeség egyenlíthető ki, miközben maga a DuoSol napelem-tartószerkezet szerelése megegyezik a talajcsavaros módszerével. A rögzítés részét képező talajszeganya alkalmas a hagyományos talajcsavarok megerősítésére vagy akár 1 m-es talajcsavar-kiállás kezelésére is. Az IKEA-elvnek megfelelően pedig a rövid talajcsavarok telepítéséhez 1 db kézi behajtókulcsot is mellékelünk az összeállított készleteinkhez.

Az új HS talajszeges rögzítési megoldásunkkal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a valamelyest drágább ára mellett kisebb teherbírású, mint a talajcsavaros módszer, ezért kellő gondossággal kell alkalmazni!

Ez tehát a 2023-as esztendő első, a HungaroSpan napelem-tartószerkezetek sokrétű felhasználhatóságához kapcsolódó újítása – de egész biztosan nem az utolsó! Ahogy a mostani, úgy a jövőbeli fejlesztéseinket (melyek közt meglévő rendszereink további tökéletesítése mellett egy új termék bevezetése is szerepel) is az motiválja, hogy jelentős hozzáadott érték mellett készülő, rugalmasan alakítható termékeinkkel minél több sikeres projektnek biztosítsunk kiváló alapot a napelemes szektorban.

Ezeket olvasta már?

A GyártásTrend szaklap aktuális száma tematikus mellékletben foglalkozik azokkal a technológiákkal és trendekkel, amelyek a jövőben formálhatják és átalakíthatják a….

Büszkék vagyunk arra, hogy a FlexInSheet Kft. – vagy ahogy röviden hívjuk, a FLINS – nevét hallva egyre többeknek ugranak….

„A kihívások inspirálnak minket.” Ez a honlapunk Főoldalán, illetve a Bemutatkozás menüpontunkban is szereplő mondat a FLINS csapata számára messze….