Lemezfeldolgozás

A FlexInSheet Kft. a saját fejlesztésű termékei gyártásához korszerű lemezfeldolgozó gépparkkal rendelkezik, mellyel szívesen vállalunk egyedi megbízások alapján tekercslemez-feldolgozást, terítékgyártást vagy komplett lemezalkatrész-gyártást is. 3D-s modellező szoftvereinkkel és mérnöki kapacitásunkkal, tapasztalatainkkal is segítjük partnereinket. Hajlítógépeinkhez ipari robotokat telepítettünk, amelyekkel szinte emberi beavatkozás nélkül, akár 24 órában folyamatosan tudunk nagy sorozatú lemeztermékeket hajlítani.

Robotizált élhajlítás nagy sorozatú lemeztermékek gyártására

Vállalatunk a kezdetektől a lehető leghatékonyabb munkavégzésre törekszik, márpedig a nagy szériájú, hajlított termékek gyártásánál ezt egyre inkább fejlett ipari robotok beüzemelésével lehet garantálni. A FLINS üzemében 2023-ban állt szolgálatba a dán Universal Robots UR10e típusú „kobotja”, azaz kollaboratív robotja, amely egy finn gyártmányú CoastOne szervo-elektromos élhajlítót szolgál ki. A technológia alkalmazása megnövelt gyártási pontosságot garantál, ráadásul segítségével megszakítás nélkül, akár 0/24 órában végezhető a termelés. A szakembereinkkel eredményesen és biztonságosan együtt dolgozó robotkar a komplett tevékenységünket optimalizálja, és kivételes hatékonyságot biztosít a nagy sorozatú, hajlított lemeztermékek esetén.

Élhajlítás, lemezmegmunkálás

A német gyártmányú ASCO Variobend DB 6.2,00 billenőasztalos, kétirányú hajlítógépünk szinte bármilyen profilt képes legyártani 6,40 méter hosszúságig. Az elemek toldhatók és nem párhuzamos élűek is lehetnek. A legnagyobb lemezvastagság 2,00 mm (400 N/mm2 szakítószilárdságú anyag esetén). A gép gyártási sebessége, flexibilitása, valamint a vezérlőszoftver fejlettsége garantálja a pontosságot és a rövid gyártási határidőket. A FLINS jelenlegi gépparkjában ezenkívül egy-egy finn gyártmányú CoastOne C9 és C15 élhajlító berendezés is található. Mindkettőt nagy gyártási sebesség és ismétlési pontosság (+/- 0,002 mm), bőséges szerszámkészlet (mely szinte bármilyen profil meghajlítását lehetővé teszi) és grafikus hajlítási szimuláció jellemzi.

C szelemen gyártás

Vállalatunk jelentős tapasztalattal rendelkezik az acél hidegen görgőzött alakításában, ennek köszönhetően magas termelékenység és pontosság mellett gyártunk egyebek mellett C szelemeneket is. Megmunkálóüzemünkben, egyedi tervezésű és gyártású szelemengörgősorunkon, műszakonként akár 1860 fm-nyi terméket tudunk magas színvonalon, akár egyedi kivitelben készíteni. A FLINS-nél C150 x 42 x 47 x 1,50 mm-es keresztmetszetű szelemenek gyártására van lehetőség, a hosszúságnak pedig lényegében csak a tekercs mérete és a szállítási lehetőségek szabnak határt. A kitűnő alaktartással és merevséggel bíró C szelemenjeink végeit a saját gyártású szelementoldónkkal kompatibilis lyukasztási képpel alakítjuk ki.

Alapanyag: HX300LAD Z275 g/m2 + TOC

Lézervágás

Számos gyártási feladat, kihívás esetén a lézervágás lehet a leghatékonyabb – egyben leggazdaságosabb – megoldás, ennek megfelelően ez a technológia sem hiányozhat a FLINS palettájáról. Cégünknél egy az LSL által gyártott, 1530 G típusú, 3 kW-os erőforrással rendelkező fiber lézervágó gép gondoskodik az ilyen irányú ügyféligények magas színvonalú kiszolgálásáról, 1500×3000 mm-es táblaméretig. Az elérhető maximális anyagvastagság szénacélnál 15, míg alumíniumnál és rozsdamentes acélnál 8 mm. A lézervágó berendezés precíziós szervomotorja és ereje miatt vékonylemez esetén akár 300 mm/s-os vágási sebességre is képes. A 0,01 mm-es vágási pontosságnak köszönhetően nemcsak a gyorsaság és a minőség, hanem a precizitás is garantált.

CNC plazmavágás

A brit ESPRIT ARROW gyártócég nevével fémjelzett, finomsugaras plazmavágó gépünket speciálisan 2,00 mm-nél kisebb anyagvastagságú, alakos lemezalkatrészek kivágására is tudjuk használjuk használni. A piac által elvárt, kitűnő vágási minőség elérését többek közt az amerikai HYPERTHERM áramforrás és a CNC-vezérlőszoftver biztosítja. Az e technológiával megmunkálható anyagok közé a bevonat nélküli szénacél, a rozsdamentes lemez, a horganyzott acéllemez, illetve az alumínium tartozik. Az anyagvastagság szénacél esetén 10, míg alumínium és rozsdamentes acél esetén legfeljebb 3 mm lehet. A FLINS rendkívül versenyképes árat és rövid határidejű teljesítést garantáló CNC plazmavágó szolgáltatását 1500×3000 mm-es táblaméretig van lehetőség igénybe venni.

Egyedi és kis szériás termékek gyártása

A FLINS jelentős szakmai tapasztalattal és tudással rendelkező csapatának megbízható munkájára nemcsak a nagy szériás megrendeléseknél számíthatnak. Korszerű gépparkunkra alapozva ugyanis vállaljuk egyedi, akár több elemből összeállított, bonyolult geometriájú és speciális funkciójú termékek teljes körű gyártását is. Vállalatunk egyik védjegyeként tevékenységünk során mindig kiemelkedő hozzáadott értékre, valamint komplex megoldásokra törekszünk. Ennek megfelelően az egyedi és kis szériás termékekkel kapcsolatos projekteknél már az elemek szakszerű megtervezésében és a gyártástechnológia kidolgozásában is tudunk segíteni. Kérés esetén a gyártást követően a nagy pontossággal készülő elemek összeszerelésben is közreműködünk.

Táblalemez-darabolás

A különböző anyagok 1000×2000 1500×3000 mm-es táblaméretig történő, gazdaságos darabolását az osztrák Bernardo által jegyzett, MTA 2060 x 3 NCC típusú lemezolló segítségével valósítjuk meg. A 4 kW-os motorteljesítményű berendezés hátsó ütközője automatikusan és gyorsan állítható, a szintén automata vágási funkció pedig tovább növeli a gyártási sebességet nagy szériák esetén. A FLINS saját üzemében található lemezolló rendkívül pontos, egyúttal tiszta és sorjamentes vágást tesz lehetővé, miközben garantáltan nem kell tartani a termék csavarodásától sem. Táblalemez-daraboló szolgáltatásunknál az elérhető maximális vágási hosszúság 2060 mm, míg a lemezvastagság szénacél esetén (anyagszilárdság: 400 N/mm2) legfeljebb 3 mm-es lehet.

Tekercslemez-feldolgozás

A FLINS csapatához a tekercslemezek feldolgozásával kapcsolatos, változatos megbízásokkal is bátran fordulhatnak. Szakképzett munkatársaink dolgát ilyen téren egy TEH.1.25 típusú lemeztáblásító gép könnyíti meg, melyet egy saját tervezésű és gyártású CNC lyukasztóegységgel szereltünk fel. A berendezés a tekercsben érkező alapanyag előkészítésére, valamint a további gyártásokhoz szükséges terítékek és táblásított lemezek készítésére is alkalmas. Az említett, speciális kiegészítőnek köszönhetően ezeket akár egyedi lyukasztási képpel is tudjuk gyártani. Lemeztáblásító gépünk 1250 mm szélességig és 2,00 mm anyagvastagságig képes a tekercslemez egyengetésére, 3 hasítókésével pedig 1 tekercsből akár 4 hasítékot is tud készíteni.

Alkatrésztervezés és -optimalizálás

Cégünknél a legkorszerűbb szoftverek állnak rendelkezésre az új alkatrészek szakszerű tervezéséhez, felhasználásuk modellezéséhez. Amennyiben megrendelőnkkel közösen ezt célravezetőnek tartjuk, a folyamatot készek vagyunk alapos, helyszíni felméréssel indítani. Jelen szolgáltatásunk kiterjed az alkatrészek gyártására minta alapján, vagy épp meglévő alkatrészek optimalizálására, fejlesztésére, gyártására. Az ehhez hasonló „tökéletesítésekkel” a tapasztalatok szerint jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el ügyfeleink, hosszú távon pedig költségeiket is lényegesen csökkenhetik. Komplex alkatrésztervezési és -optimalizálási szolgáltatásunkat a tőlünk megszokott magas minőség és rövid határidő jellemzi.