CarSol

CarSol napelem-tartószerkezet

Alapos fejlesztést, rengeteg statikai számítást és gyártás optimalizálást követően már elérhető legújabb termékünk, a CarSol autós beállónk. Ez a napelemmel is ellátható szerkezet nemcsak gépkocsi-beállóként, hanem -töltőhelykéntt is használható akár otthoni környezetben, akár cégek, üzletek, üzemek, vállalatok szabadtéri parkolóterületén. A napelem-tartószerkezetek fix 8°-os tetődőlésszöggel telepíthetők, ami megfelelő alapot teremt az elektromos járművek töltéséhez szükséges energia biztosítására. Igény esetén a CarSolt töltőoszloppal együtt is tudjuk biztosítani.


Összeszerelése kézi erővel, három különböző méretű villáskulcs segítségével könnyedén megoldható talajcsavarra vagy betonalapra, így időt és munkaerőt is megtakaríthat a kivitelezési munkálatok során. Talajcsavaros alapozás esetén nincs szükség helyszíni betonozásra, valamint nehéz, előregyártott betonelemek szállítására és mozgatására. A könnyű elemek ellenére a szerkezet megbízhatóan ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek is, mindezt az Eurocode szabványsorozat előírásai szerinti analízis garantálja.

A FLINS-nél a megrendelők igényeire szabva hangsúlyt fektetünk a rugalmasságra, bővíthetőségre és az egyedi megoldásokra. A CarSol a standard egy- vagy kétbeállós kialakítás mellett tetszőleges méretben is rendelhető a 2,75–5,4 méteres szélességtartományban. Könnyedén bővíthető, így sokszorosan egymás mellé helyezhető szerkezetek a rugalmas szelemenrendszernek köszönhetően bármilyen méretű napelempanellel felszerelhetőek. A tartószerkezet alapesetben nem cseppmentes, de igény esetén beázásmentes tetőkialakítással is rendelhető. A megjelenést illetően már az alapverzióban tűzihorganyzott kivitel mellett a vevő által megadott RAL színskála szerinti festett megjelenéssel is elérhető a CarSol napelemes gépkocsi beálló.


A termék minden eleme raktári készletről elérhető. Csomagolva, targoncával is mozgathatóan áll rendelkezésre a dunaújvárosi logisztikai bázisunkon. Igény esetén vállaljuk a megrendelt termék helyszínre szállítását is.
Felhívjuk leendő megrendelőink figyelmét, hogy a gépkocsi beállók telepítése előtt minden esetben egyeztessenek a helyi építési hatósággal! A jogszabályok még nem szabályozzák egyértelműen az ilyen jellegű napelem tartószerkezetek engedélyezési folyamatait.


A CarSol napelem-tartószerkezetet 25 éves élettartamra terveztük. Termékünkre 3+12 év stabilitási garanciát vállalunk.

Műszaki adatok