TopSol

TopSol lapos tetőre telepíthető napelem-tartószerkezet

A saját fejlesztésű és gyártású TopSol fix 10 fokos dőlésszöggel kifejezetten lapos tetőre szerelhető napelem-tartószerkezet, amely csökkentett anyagvastagságú, tűzihorganyzott, nyitott acéllemezprofilokból készül, így alkalmas változatos méretű és kialakítású napelemmodulok biztonságos és hatékony fogadására.

Mindössze 3 db alapelemből és telepítéstől függően, 8 db kiegészítő elemből álló napelem tartószerkezet, amit a helyszínen rendkívül rövid idő alatt, minimális szerszámigénnyel és kis létszámmal össze lehet szerelni. Az optimális elrendezést segíti, hogy a tartószerkezetek egy (déli), illetve kettő (kelet-nyugati) irányban is felhelyezhetők ugyanazokkal az elemekkel. Mindkét változat lehetőséget ad a napelemmodulok többféle elrendezésére és a kicsi 400-450W-os napelem modulok mellett az egyre inkább használt nagyméretű 500-700W-os modulok gyártói előírások szerinti alátámasztására. A helyszíni telepítési költségek csökkentése érdekében az egyes építőelemeket üzemünkben kérésre előszereljünk, a szerelési, kiosztási terveket a megrendelő rendelkezésére bocsájtjuk, valamint a súlyozásra is javaslatot teszünk. A telepítéseket teljes mérnöki támogatással segítjük.

A biztonságot garantálja, hogy a tartószerkezetek lesúlyozását a kereskedelemben kapható 40×40 cm-es járdalapokra optimalizáltuk. A szél hatásaival szembeni stabilitásról 4, 6 és 10 cm vastag betonlapok, valamint fix súlytartó és integrált szélterelő elemek gondoskodnak. Normál lágy fedésekhez gumitalpat, kavicsolt tetőkhöz pedig teherelosztó lemeztalpat alkalmazunk. A TopSol a szélsőséges időjárásnak is képes ellenállni, stabilitását egyedi numerikus szélszimulációkon alapuló számítások garantálják.

A termék kis súlya miatt könnyű csomagolásban, targoncával  mozgathatóan áll vevőink rendelkezésre telephelyünkön. Igény esetén vállaljuk a termék helyszínre szállítását is.

A TopSol napelem-tartószerkezetet 25 éves stabil élettartamra terveztük. Szakszerű telepítés esetén termékünkre 3+12 év feltételekhez kötött garanciát vállalunk.