Praktikusságra tervezve – ezzel emelkedik ki a mezőnyből a TopSol

- március 28, 2024 -

A FLINS blogoldalán is írtunk már a lapos tetőre szerelhető TopSol napelem-tartószerkezetünk előnyeiről, egyre népszerűbb termékünknek azonban akad olyan erénye is, amelyről eddig talán kevesebb szó esett. Innovatív rendszerünket ugyanis nemcsak az egyszerű, de masszív felépítése, könnyű szerelhetősége vagy épp a hozzá tartozó professzionális mérnöki háttér emeli a piacon lévő legtöbb megoldás fölé, hanem a rendkívül rugalmas átalakíthatósága és a helytakarékos tárolhatósága is. Legújabb bejegyzésünk középpontjában ezek, a megrendelők számára jelentős hatékonyságnövekedést kínáló tulajdonságok állnak.

Amikor az acéllemez-technológiában megszerzett tapasztalatunkra építve belevágtunk a napelem-tartószerkezetek fejlesztésébe és gyártásába, volt egy alapvetésünk: termékeinknek rendelkezniük kell az idehaza már „bejáratott” rendszerek leginkább kedvelt jellemzőivel, miközben számos szempontból többet kell nyújtsanak a riválisoknál. Mindez természetesen a lapos tetős TopSolra is igaz, ami a maga praktikusságával a visszajelzések szerint is egyedülálló módon könnyíti meg a projektek logisztikáját, és segíti az esetleges módosításokhoz való villámgyors alkalmazkodást.

A TopSollal könnyen és gyorsan reagálhat a változásokra

Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy a lapos tetőre szerelhető napelem-tartószerkezetünk mindössze 3 darab alapelemből áll, amihez a telepítés pontos paramétereitől függően 8 db kiegészítő elem tartozhat. Ezek kialakítása lehetővé teszi, hogy a rendszer néhány csavar feloldásával, rendkívül gyorsan átalakítható legyen, akár a helyszínen is.

Az eddigi tapasztalatok alapján ez a rugalmasság aranyat érhet a megrendelőknek például akkor, ha az adott szerkezet végül valamilyen okból (pl. a cégen belüli átütemezések miatt) nem az eredetileg tervezett helyen kerül telepítésre. Szintén sok időt, energiát és bosszúságot spórolhat meg, hogy az említett variálhatóság révén a felmérés vagy a tervezés fázisában elkövetett esetleges hibák is jól kiküszöbölhetők.

Egy napelem-tartószerkezet is lehet „lapra szerelhető”

Sohasem csináltunk belőle titkot, hogy a FLINS termékeinek fejlesztése során az „IKEA-filozófia” jelentette az egyik kiindulópontot. Ennek eredménye, hogy napelem-tartószerkezeteink minden szükséges elemet tartalmazó, mégis kis méretű és könnyen mozgatható egységcsomagokban várják a szállítást. A kimondottan kevésszámú és egyszerű komponensből álló TopSol pedig házon belül is a helytakarékosság bajnoka!

A fentiek révén a szerkezeteket nem kell összeszerelt állapotban szállítani és raktározni, ami jelentősen leegyszerűsíti a projektek logisztikai hátterét. Ez teszi lehetővé azt is, hogy partnereink kis területen is jelentős készleteket tarthassanak a lapos tetős rendszerünkből, így egy új projekt kezdetén akár azonnal, átfutási idő nélkül megkezdhessék a telepítést.

Praktikus termékhez szakszerű mérnöki hátteret biztosítunk

Ahhoz, hogy a TopSol előnyei valóban érvényesülni tudjanak, a FLINS csapata professzionális támogatást nyújt a projektek teljes időtartama alatt. Ennek része többek közt a különböző variációkat is tartalmazó szerelési útmutató átadása, valamint az akár az adott helyszínre szabott ballasztozási terv elkészítése. Ráadásul, mivel az összes termékünkhöz hasonlóan a lapos tetőre telepíthető napelem-tartószerkezeteink is 100%-ban saját fejlesztésűek és gyártásúak, ügyfeleink egyedi kéréseihez is rugalmasan, megoldásközpontúan tudunk állni.

Az eddig felsoroltakon túl pedig a teljesség igénye nélkül a kedvező ár, a raktárkészletről történő, gyors kiszolgálás és a későbbi bővítést is egyszerűvé tevő moduláris kialakítás teszi garantáltan jó választássá a TopSolt. A még költségbarátabb, ECO-verzióban is elérhető megoldásunk a kisebb, 400-450W-os mellett az egyre elterjedtebb 500-700W-os napelemmodulok biztonságos fogadására is alkalmas, és azonos elemekkel telepíthető déli, illetve kelet-nyugati tájolással is. A CE tanúsítvánnyal rendelkező TopSolt 25 éves stabil élettartamra terveztük, szakszerű telepítés esetén 3+12 éves integritási garanciát vállalunk rá, a szélsőséges időjárásnak való ellenállását pedig egyedi, numerikus szélszimulációkon alapuló számítások garantálják.

A napelemes projektek mozgásterét több tekintetben is növelő, lapos tetős szerkezetről bővebb információkat és műszaki leírást is megtalálhatnak weboldalunkon, ahol egy egyszerű űrlap segítségével akár azonnali ajánlatot is kérhetnek a termékre.

Ezeket olvasta már?

A GyártásTrend szaklap aktuális száma tematikus mellékletben foglalkozik azokkal a technológiákkal és trendekkel, amelyek a jövőben formálhatják és átalakíthatják a….

Büszkék vagyunk arra, hogy a FlexInSheet Kft. – vagy ahogy röviden hívjuk, a FLINS – nevét hallva egyre többeknek ugranak….

„A kihívások inspirálnak minket.” Ez a honlapunk Főoldalán, illetve a Bemutatkozás menüpontunkban is szereplő mondat a FLINS csapata számára messze….