Rengeteget spórolhat, aki most rendel HungaroSpan napelem-tartószerkezeteket!

- február 18, 2023 -

Partnereink már értesülhettek róla, hogy a DAV Mérnöki Kft. 2022 novemberétől áttért az euróalapú elszámolásra, vagyis az elmúlt hónapokban már euróban küldtük ki a HungaroSpan napelem-tartószerkezeteinkre vonatkozó árajánlatainkat. Akkortájt a forintárfolyam történelmi mélyponton járt, így az említett lépés a tőlünk megszokott színvonalú, stabil szolgáltatás fenntartása érdekében elkerülhetetlen volt. Nemzeti valutánk azonban az elmúlt bő két hónapban, kisebb-nagyobb megingásokkal ugyan, de folyamatosan erősödik, ami kiváló lehetőséget teremtett mindazoknak, akik földre telepíthető DuoSol és lapos tetőre szerelhető TopSol napelem-tartószerkezeteket készülnek vásárolni tőlünk!

Cégünk ugyanis a körülmények újabb változása ellenére kitart az euróalapú árazás mellett, és nem is tervezzük megemelni a még jóval kedvezőtlenebb árfolyamszint idején megállapított árainkat. Mindez pozitív fejlemény a HungaroSpan-termékek megrendelőinek, hiszen az euróban változatlan összegekért mostanra jóval kevesebb forintot kell kiadniuk, mint korábban. Ez idő tájt egy euróért nagyjából 380 forintot kell adni, márpedig mivel december közepe táján még 420 körül járt az árfolyam, kicsivel több mint két hónap alatt a forint erősödése 8-10%-os árengedményt generált!

Azoknak, akik most készülnek beszerezni napelem-tartószerkezeteinket, érdemes figyelembe venniük, hogy a mostani gazdasági környezet nemcsak a múlthoz hasonlítva kedvező, hanem könnyen lehet, hogy a jövőhöz képest is. A piacokat és az árfolyamokat mozgató tényezőket napi szinten követő szakértők szerint a forint mostani erősödése „papírforma” volt, és intő jel lehet, hogy ugyanezekben az elemzésekben arról írnak: egyre több jel utal arra, hogy valutánk ereje fogyatkozik. Az idei évre vonatkozó becslések a 380-400-as tartományban mozognak, de a Raiffeisen Bank elemzői csapata pl. még nemrég is azt közölte, szerintük a 410-415 forintos euróárfolyam lesz jellemző az év egészében.

A fentiek alapján tehát jó esély van rá, hogy a mostani a legjobb pillanat arra, hogy vevőink a lehető legkedvezőbb beszerzési áron jussanak hozzá az egyre népszerűbb HungaroSpan napelem-tartószerkezetekhez. Mind a földi telepítésű DuoSol, mind a lapos tetős TopSol rendszerünk számos, már rengeteg alkalommal bizonyított előnnyel rendelkezik, amelyek sorába most felírhatjuk a még kedvezőbbé vált árfekvésüket is. A forint erősödésének köszönhetően tehát a HungaroSpan-termékeket választva most annyit lehet spórolni egy napelemes projekten, amit kár lenne figyelmen kívül hagyni.

Ezeket olvasta már?

A GyártásTrend szaklap aktuális száma tematikus mellékletben foglalkozik azokkal a technológiákkal és trendekkel, amelyek a jövőben formálhatják és átalakíthatják a….

Büszkék vagyunk arra, hogy a FlexInSheet Kft. – vagy ahogy röviden hívjuk, a FLINS – nevét hallva egyre többeknek ugranak….

„A kihívások inspirálnak minket.” Ez a honlapunk Főoldalán, illetve a Bemutatkozás menüpontunkban is szereplő mondat a FLINS csapata számára messze….