Napelemet szinte bárhová lehet telepíteni ‒ és mi tudjuk is, hogyan

- július 25, 2023 -

Előfordul, hogy a szükséges napelemmennyiséghez nem elég a tető, nincs is tető, amire telepíteni lehet, vagy épp az adottságai nem megfelelőek. Ráadásul a rendelkezésre álló felület egyáltalán nem biztos, hogy sík, esetleg a tájolása nem optimális.

Az ilyen, szokatlan helyzetekbe gyakran beletörik azoknak a telepítőknek a „bicskája”, akik kizárólag egy-egy gyártó kommersz napelemtartó-szerkezeteivel tudnak tervezni. Mi azonban gyártóként és saját tervezőmérnöki kapacitásainkra hivatkozva lényegében bárhova tudunk napelemet telepíteni, illetve megtudjuk tervezni és legyártjuk az adottságokhoz szükséges szerkezetet.

A jelen projektet az egyik szerződött partnerünk, a Solar Kit Hungary Kft. osztotta meg velünk, mely cég a szerkezetállítás, a panelezés, a vezetékelés és a beüzemelés munkálatait vállalta magára.

Tapasztalataink szerint a sztenderd HungaroSpan napelem-tartószerkezetek is nagy rugalmasságot adnak a telepítőknek, és az esetek jelentős részében megoldják a feladatot. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor szakképzett mérnöki gárdánk, valamint a kreatív gyártásért felelős szakembereink részéről külön odafigyelésre és erőfeszítésre van szükség a tökéletes eredmény eléréséhez. Ha Önnek is kedvezőtlen tájolású, vagy szokatlan terepviszonyokkal rendelkező területre kell telepítenie napelemeit, keressen meg bennünket, biztos, hogy megoldjuk a problémáit.

Egyedi napelem-tartószerkezetekre vonatkozó megbízás esetén az alábbiakat vállaljuk:

  • részletes helyszíni felmérés;
  • teljes körű mérnöki tanácsadás;
  • szakszerű műszaki tervezés, 3D-látványtervek elkészítése;
  • akár több lehetséges verzió felvázolása, melyek közül ügyfelünk választhatja ki a számára legmegfelelőbbet;
  • egyedi szerkezetek esetén is igyekszünk a legnagyobb mértékben felhasználni meglévő elemeinket, hogy ezzel segítsük a gyors munkában a rendszereinket már jól ismerő telepítőket
  • a tervezés során is a szerkezet flexibilitását tartjuk szem előtt, hogy a helyszíni szerelés minél zökkenőmentesebb legyen;
  • egyedi konstrukcióink nemcsak a fizikai adottságoknak, hanem megrendelőnk esztétikai elvárásainak is maximálisan meg tudnak felelni. 

Ha felkeltettük érdeklődését, és akad olyan terület, ahol eddig megoldhatatlannak gondolta a napelemes rendszerek megvalósítását, keressen minket bizalommal!

Ezeket olvasta már?

A FLINS blogoldalán is írtunk már a lapos tetőre szerelhető TopSol napelem-tartószerkezetünk előnyeiről, egyre népszerűbb termékünknek azonban akad olyan erénye….

Tavaly őszi szakmai napunkon mutattuk be hivatalosan egyik legújabb napelem-tartószerkezetünket, az elektromosgépkocsi-töltőként is használható CarSolt. A FLINS szigetszerűen üzemelő megoldásában….

Megújult weboldalunk mostani cikkének címét kétféleképpen is lehet érteni! Egyrészt a napelemes szektor szereplői a FLINS név alatt is megtalálják….