Jövőre már FLINS néven igyekszünk felülmúlni az idei sikereket

- december 20, 2023 -

Cégünk ezekben a napokban kezdi meg az ilyenkor szokásos téli szünetet, hogy aztán az ünnepeket követően újult erővel – és nem mellesleg új néven – vágjunk neki a szintén eseménydúsnak ígérkező 2024-es esztendőnek! Addig azonban érdemes röviden visszatekinteni az idei év legfontosabb mérföldköveire. Pontosan ezt tesszük mostani cikkünkben, melyből természetesen már a közeljövőre vonatkozó, partnereink számára is lényeges információk sem maradnak ki.

Egy emlékezetes év nagy állomásai

A tapasztalatok és partnereink visszajelzései alapján nyugodtan kijelenthetjük, 2023-ra a korábban bevezetett két napelem-tartószerkezetünk, a földi telepítésű DuoSol és a lapos tetős TopSol is egyaránt műszaki csúcsát elérő, kiforrott termékké vált. Ez persze nem jelenti azt, hogy a piaci igényekre reagáló innovációink leálltak, sőt! Idén a lapos tetőre szerelhető TopSol költségbarát verziójával (TopSolECO) bővült a palettánk, de folyamatosan dolgozunk az egyelőre fejlesztés alatt álló vertikális napelem-tartószerkezetek optimálissá tételén is.

A rendszereinkhez tartozó, igen erős mérnöki háttér jegyében idén a DuoSol és a TopSol esetén is hírt adtunk szakszerű teherpróbáinkról, a földre telepíthető változat esetén pedig egy az extrém széllökéseket is modellező kísérlettel igazoltuk az általunk ajánlott talajcsavaros rögzítés megbízhatóságát. És bár az eredmények alapján sztenderd napelem-tartószerkezeteink is kiválóan kiszolgálják a piaci igényeket, az utóbbi időszakban egyedi kialakítású rendszerekkel kapcsolatban is sok megbízást kaptunk, melyeknek a ránk jellemző rugalmasságnak és a saját fejlesztés és gyártás adta mozgástérnek köszönhetően tudunk eleget tenni. A földi telepítésű napelem-tartószerkezeteknél is várható újdonság, reményeink szerint 2023-ban befejezzük az egysoros földi tartószerkezet fejlesztését.

A 2023-as évben ismét nagyot tudtunk előrelépni a hatékonyság terén. Ennek egyik elemeként folytattuk a korábbiakban megkezdett, átfogó gyártástechnológiai fejlesztéseinket: rácalmási üzemünkben idén állt munkába többek közt a dán Universal Robots által gyártott, modern, kollaboratív ipari robotunk.

A tavalyi nagy sikerű első alkalom után idén két szakmai napot is rendeztünk, melyekre olyan illusztris előadók fogadták el felkérésünket, mint Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke vagy Kordás Péter, az MVM Optimum Zrt. vállalkozási kiviteli tervezési projektmenedzsere. Ugyancsak megtisztelő volt számunkra, hogy az egyaránt szépszámú jelenlévővel partnereink képviseletében Babós Norbert (Solar Kit Kft.) és Szászfai Zsolt (PV-SUN Kft.) osztották meg napelem-tartószerkezeteinkkel kapcsolatos tapasztalataikat.

Őszi eseményünknél a helyszín is különleges volt, ekkor avattuk fel ugyanis vadonatúj, dunaújvárosi logisztikai központunkat. A létesítmény nemcsak vállalatunk életében hoz jókora fejlődést, hanem az ügyfeleink számára nyújtott szolgáltatásainkat is új szintre emeli.

Utóbbi rendezvény egy nagy médiavisszhangot kiváltó bejelentést is hozott, Ajkay Tibor ügyvezetőnk és Szabó András üzletágvezetőnk prezentációi révén ugyanis itt ismerhette meg részletesen a közönség a CarSol immár sorozatgyártásra érett változatát. A gépkocsibeállóként és -töltőként is funkcionáló napelem-tartószerkezet napjaink járműipari és környezetvédelmi trendjeit elnézve jelentős potenciált rejt magában, többek közt az irodaházak, üzemek vagy épp a plázák számára. A közműhálózattól független, szigetszerű üzemelésnek köszönhetően pedig a CarSol akár más szektorokban (pl. mezőgazdaság) is nagy teret hódíthat magának.

Januártól a nevünk változik, de a lényeg állandó marad

Rátérve a jövő évre, fontos változás, hogy a DAV Mérnöki Kft. hosszú ideje töretlenül fejlődő lemezmegmunkáló üzletága önállóan, FlexInSheet Kft. néven, röviden FLINS-ként folytatja tevékenységét, Szabó András vezetésével. A név és a hozzá tartozó arculat egyszerre hivatott megjeleníteni a lemezfeldolgozás területén megszerzett tapasztalatunkat, valamint az egyik legfőbb védjegyünknek számító rugalmasságot és kreativitást.

A fentiekhez lényeges hozzáfűzni, hogy a vezető személye mellett a komplett csapat és a stabil tulajdonosi háttér is változatlan marad, mindez pedig garantálja, hogy partnereink 2024-től is számíthatnak a tőlünk megszokott színvonalú termékekre és a megbízható, komplex szolgáltatásra.

Ahogy fentebb már utaltunk rá, cégünknél a gyártás és a kiszolgálása december 15. után leáll, a munkát pedig 2024. január 8-án – immár tehát FLINS néven – folytatjuk!

Addig pedig minden kedves olvasónknak ezúton is békés, boldog karácsonyt, valamint egy egészségben és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

Ezeket olvasta már?

A GyártásTrend szaklap aktuális száma tematikus mellékletben foglalkozik azokkal a technológiákkal és trendekkel, amelyek a jövőben formálhatják és átalakíthatják a….

Büszkék vagyunk arra, hogy a FlexInSheet Kft. – vagy ahogy röviden hívjuk, a FLINS – nevét hallva egyre többeknek ugranak….

„A kihívások inspirálnak minket.” Ez a honlapunk Főoldalán, illetve a Bemutatkozás menüpontunkban is szereplő mondat a FLINS csapata számára messze….