Ha lemezfeldolgozás, akkor (is) FLINS!

- június 1, 2024 -

Büszkék vagyunk arra, hogy a FlexInSheet Kft. – vagy ahogy röviden hívjuk, a FLINS – nevét hallva egyre többeknek ugranak be saját fejlesztésű és gyártású, a piacon számos egyedi előnnyel rendelkező, változatos kialakítású napelem-tartószerkezeteink. Fontos azonban megjegyezni, hogy ugyanaz a korszerű géppark és szakértelem, ami innovatív szolártermékeink megalkotását lehetővé teszi, egyben kiváló alapot ad sokrétű lemezfeldolgozási megbízások elsőrangú kiszolgálására is. Legyen szó a legkülönfélébb volumenű, összetettségű és technológiájú lemezmegmunkálási feladatokról, modern 3D-modellező szoftvereink, saját, csúcskategóriás berendezéseink és jelentős kapacitásaink nemcsak a kedvező árat, a rövid határidőket és a kifogástalan minőséget garantálják, hanem az egyedi igények rugalmas teljesítését is. Blogunk legújabb cikkében ezekről a szolgáltatásokról ejtünk néhány szót.

Együttműködő robotot vetünk be a nagy szériás termékeknél

A FlexInSheet egyik legfőbb védjegye a hatékonyság, ez pedig ma egyre kevésbé elképzelhető a folyamatok automatizálása nélkül. Rácalmási üzemünkben erről leginkább a dán Universal Robots UR10e típusú kollaboratív ipari robotja gondoskodik, amely a finn CoastOne szervo-elektromos élhajlítóját szolgálja ki. Ez a kooprodukció akár megszakítás nélküli, 0-24-es termelést tesz lehetővé, ami a nagy sorozatú, hajlított termékek gyártását emeli új szintre. A munkatársainkkal biztonságosan együttdolgozó robot nemcsak jelentős időt és költséget takarít meg cégünknek (és ezzel ügyfeleinknek is), hanem egyúttal a gyártási pontosságot is növeli.

Egyedi és kis szériás termékeknél is számíthat szakértelmünkre

A visszajelzéseink alapján a hatékonyság mellett a jelentős hozzáadott érték az, ami miatt egyre többen választják a FLINS lemezfeldolgozási szolgáltatásait. Ez többek közt az egyedi, akár több elemből összeállított, bonyolult geometriájú és speciális funkciójú termékek teljes körű gyártásában testesül meg. Szakképzett kollégáink már az egyedi és kis szériás elemek szakszerű megtervezésében is tudnak segíteni, a kifogástalan precizitású gyártást pedig csúcsminőségű gépparkunk szavatolja. Az egyedi lemeztermékekkel kapcsolatos szolgáltatásunk a fentieken túl a gyártástechnológia kidolgozására vagy épp az elkészült elemek összeszerelésére is kiterjed.

Milyen lemezfeldolgozási szolgáltatásokat vehetnek még igénybe tőlünk?

Élhajlítás, lemezmegmunkálás: ilyen téren is a kimagasló gyártási sebesség és ismétlési pontosság az „alap”, amihez a FLINS csapatának tapasztalata, rugalmassága és megoldásközpontú szemlélete tartozik. A német ASCO Variobend DB 6.2,00 billenőasztalos, kétirányú hajlítógép mellett üzemünkben két CoastOne (C9 és C15) élhajlító berendezés is található.

C szelemen gyártás: vállalatcsoportunkon belül jelentős hagyománya van az acél hidegen görgőzött alakításának, aminek hála a FLINS megmunkálóüzemében is kivételes hatékonyság mellett készülnek a kitűnő alaktartású és merevségű C szelemenek, akár egyedi kialakításban.

Lézervágás: a számos esetben a leggazdaságosabb megoldásnak számító technológiáért a FlexInSheetnél egy LSL 1530 G típusú fiber lézervágó gép felel. A berendezés képességeinek köszönhetően a cégünk legfőbb szakterületének számító vékonylemez esetén akár 300 mm/s-os vágási sebesség is elérhető.

CNC plazmavágás: megbízóinknak ennél a szolgáltatásunknál sem kell kompromisszumokat kötniük sem a rövid határidejű teljesítést, sem a versenyképes árat, sem az elvárt precizitást illetően. Mindezt a FLINS csapatának szakértelme mellett az ESPRIT ARROW finomsugaras plazmavágó gépünk biztosítja.

Táblalemez-darabolás: a rácalmási üzemünkben szolgálatot teljesítő Bernardo MTA 2060 x 3 NCC lemezolló számos automatizmusának köszönhetően fokozott gyártási sebességet tesz lehetővé, ami főleg a nagy szériák esetén ér aranyat. A korszerű lemezolló emellett kifogástalanul pontos, tiszta és sorjamentes vágást eredményez.

Tekercslemez-feldolgozás: a saját tervezésű és gyártású CNC lyukasztóegységgel felszerelt TEH.1.25 lemeztáblásító gépünk nemcsak a tekercsben érkező alapanyag előkészítésére, hanem a további gyártásokhoz szükséges terítékek és táblásított lemezek készítésére is alkalmas, ami ezen a téren is megnyitja az utat a változatos megbízások magas színvonalú teljesítéséhez.

Alkatrészek tervezése és optimalizálása: a már említett, korszerű szoftvereink egyebek mellett új alkatrészek tervezésére és alkalmazásuk modellezésére is kiválóan használhatóak. Ezenkívül a hatékonyság növelésére törekvő megrendelőink részére meglévő alkatrészek optimalizálását, fejlesztését, gyártását is vállaljuk.

Weboldalunk Szolgáltatások menüpontjában bővebb információk (pl. maximális méretek, lemezvastagság stb.) is megtalálhatóak a fentebb bemutatott lemezfeldolgozási tevékenységeinkről. Aki pedig még több részletre kíváncsi, vagy ajánlatot kérne, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Ezeket olvasta már?

„A kihívások inspirálnak minket.” Ez a honlapunk Főoldalán, illetve a Bemutatkozás menüpontunkban is szereplő mondat a FLINS csapata számára messze….

A FLINS blogoldalán is írtunk már a lapos tetőre szerelhető TopSol napelem-tartószerkezetünk előnyeiről, egyre népszerűbb termékünknek azonban akad olyan erénye….

Tavaly őszi szakmai napunkon mutattuk be hivatalosan egyik legújabb napelem-tartószerkezetünket, az elektromosgépkocsi-töltőként is használható CarSolt. A FLINS szigetszerűen üzemelő megoldásában….